Paragvaja ir valsts ar senām tradīcijām, mīlestību pret futbolu un fascinējošu dabas skaistumu. Vietējo iedzīvotāju Guarani kultūra, sajaukusies ar spāņu iekarotāju paražām, ir Paragvajas draudzīgās sabiedrības pamats, un viņi ar lielāko prieku būs gatavi Tev parādīt viņu galvaspilsētu Asunsjonu, Jezuītu klostera drupas un nacionālos parkus.

Pusaudžiem Paragvajā patīk pavadīt nedēļas nogales, esot kopā ar draugiem un nodarbojoties ar sportu, dodoties piknikā, apmeklējot ballītes vai kino, pastaigājoties vai pavadot laiku parkā. Dejošanai ir ļoti nozīmīga loma Paragvajas kultūrā. Pusaudži pievērš uzmanību viņu akadēmiskajai izglītībai, un darba dienās brīvo laiku pavada, veltot to mājasdarbiem.

Ma petite famille, Ouais je sais, on ne se ressemble pas vraiment ? #paraguay #afs#ciudaddeleste #travel

A photo posted by Laurence (@laurence_leonard) on

Cilvēki

Lielākā daļa cilvēku Paragvajā runā spāņu un guarani valodās. Iedzīvotāji ir ļoti viesmīlīgi un izbauda mierīgu, nesaspringtu dzīvi. Viņi saglabā vietējās mūzikas tradīcijas, mākslas, amatniecības, instrumentu un dejas tradīcijas. Ģimenes ir sabiedriskās dzīves centrā. Tu visticamāk dzīvosi mazā pilsētā ar vieglu piekļuvi lielajām pilsētām. Ģimenes parasti ļoti piekopj tradīcijas un rūpējas par bērniem, it īpaši meitām. Lielākā daļa sociālo pasākumu, brīvdienas un nedēļas nogales ir ģimenes pasākumi.

Skola

Tu visticamāk apmeklēsi privāto vidusskolu ar iespēju mācīties biznesu, lietvedību, administrāciju; sociālās zinības; vai bioloģijas zinātnes. Mācību stundas beidzas trijos pēcpusdienā gandrīz katru dienu. Publiskajās skolās mācības notiek divās maiņās – no septiņiem rītā līdz pēcpusdienai un no 13:30 līdz 18:30. Studentiem ir skolas uniformas.

Valoda

Paragvajā ir divas oficiālās valsts valodas: spāņu un guarani, un lielākā daļa cilvēku zina abas. Paragvajas AFS Tev nodrošinās online mācību kursu ar Rosettu Stounu, lai Tu apgūtu valodu un sagatavotos apmaiņas programmai Paragvajā.

Ēdiens

Galvenā sastāvdaļa Paragvajas ēdienkartē ir gaļa, kas tur pat tiek iegūta lielos apjomos. Kukurūza, rīsi, kartupeļi un kvieši ir iecienīti produkti, tāpat kā sezonas augļi. Tradicionāls ēdiens ir Paragvajas sopa – kukurūzas miltu kūka, pagatavota no olām, piena, siera un sīpoliem. Ēdienreizes ir laiks, kad ģimene sanāk kopā, it īpaši svētdienās.

A photo posted by YuDuKa?? (@yuzukauchida) on