Atrodoties starp Eiropu un Āziju, Turcijai ir lieliska iespēja izcelt labākās lietas no abiem kontinentiem. Skaistā Vidusjūras piekraste saplūst ar kalnu grēdām un lauksaimniecības zemēm. Daudzās pilsētu un piepilsētu teritorijās tevi priecēs ar modernu augstceltņu un Osmaņu impērijas arhitektūras sajaukumu, tev būs iespēja atklāt krāsainos tirgus, kas pārpildīti ar keramiku, audumiem, rokdarbiem, eksotiskām garšvielām, bagātīgo turku kafiju un enerģisko tavla spēli (turku galda spēle).

Futbols Turcijā ir vispopulārākais sporta veids gan, lai to spēlētu, gan arī, lai fanotu un skatītos, bet grūtības atrast draugus nesagādās arī tiem, kuri interesējas par volejbolu, basketbolu, riteņbraukšanu un peldēšanu. Kino, pikniki un draugu apciemošana aizņem lielu daļu turku jauniešu brīvā laika ārpus skolas.

Cilvēki un sabiedrība

Tev pastāv iespēja tikt izmitinātam jebkurā vietā Turcijā, but ir liela iespējamība, ka tu dzīvosi tuvumā vai kādā no piecām lielākajām Turcijas pilsētām: Adanā, Izmirā, Eskisehirā, Stambulā vai Ankarā. Vakaros turku ģimenes sapulcējas ap vakariņu galdu, lai apspriestu dienā notikušo, kopīgi skatās televizoru un dzer tēju. Ir jārēķinās ar to, ka turki bieži apciemo viens otru, lai iedzertu kafiju vai tēju un pavadītu laiku jautrās sarunās.

i lubb youuuuuuuuuu 👸💜👳

A photo posted by d i l e k 🌹 (@dilekuguur) on

Skola

Visticamāk, ka tu apmeklēsi t.s. anatolian vidusskolu, kas ir skola, kas sagatavo jauniešus tālākām studijām universitātē. Normāla skolas diena ilgst apmēram 7- 8 stundas un skolēniem ir iespēja specializēties kā matemātikas un zinātnes, kā arī sociālo zinību priekšmetos. Lielākā daļa apmaiņas skolēnu apmeklē valsts skolas, bet ir iespējamība, ka mācības varētu notikt privātajā skolā.

A photo posted by Raquel Martinez (@rademark) on

Ēdiens

Turku virtuve sevī apvieno Vidusjūras virtuvi un Vidusaustrumu virtuvi, tā ir ļoti bagātīga un daudzveidīga. Baklažāns turku virtuvē ir pats svarīgākais dārzenis un bieži tiek ēsts kopā ar gaļu un iekļauts shish kebab. Ēdiens pārsvarā tiek pagatavots olīveļļā un ar dažādu garšvielu palīdzību. Jēra, liellopa gaļa un rīsi ir pamatēdiens daudzās turku ģimenēs. Jūras veltes pārsvarā tiek ēstas piekrastē. Ja tev garšo saldumi, tad tev būs iespēja nogaršot dažādus turku saldumus un delikateses, kas ir pazīstamas visā pasaulē.